Ett litet komihåg för gäster inför begravningsceremoni

Minnesstund: Bjuds det till minnesstund i dödsannonsen efter begravningsceremonin ska du anmäla din närvaro i förväg om det står så i annonsen.

 

Du kan anmäla dig via Göteborgs Begravningsbyrås minnessida, sök på den avlidnas namn och klicka på annonsen som visas.

Minnessidan

När du är inne i minnessidan kan du se valet Anmäla på höger sida. På minnessidan kan du även lämna en hälsning samt tända ett ljus för den avlidna. Du kan alltid ringa oss på tel. 031-12 02 00 eller skicka mejl till info@gbb.nu om du vill komma i kontakt med oss

 

Minnesgåvor: I annonsen ser en ibland att en ska hedra den avlidna genom att tänka på en fond istället för att skicka blommor till begravningsceremonin. Du kan ordna en minnesgåva på olika sätt.

 

1.Du kan besöka Göteborgs Begravningsbyrås minnessida länk, sök på den avlidnas namn och klicka på annonsen som visas. När du är inne i minnesssidan kan du se valet Minnesgåva på höger sida, klickar du där och följer stegen kommer ett minnesblad förmedlas till oss som vi sedan lämnar över till de närmaste.

 

2.I annonsen förmedlas ofta ett telefonnummer till den önskade fonden, ni kan ringa dit direkt och få hjälp, be då att skickar gåvobladet till oss på Göteborgs Begravningsbyrå antingen via post eller via vår mejl. Vi lämnar över minnesbladet till de närmaste.

 

3.Du kan besöka fondens hemsida och lämna en gåva via den. Du kan välja vart du vill att gåvobladet skickas, välj då gärna att den kommer till oss på Göteborgs Begravningsbyrå, Första Långgatan 8, 413 03 Göteborg eller via mejl till oss info@gbb.nu. Vi lämnar över minnesbladet till de närmaste.

Begravningsblommor

Vi på Göteborgs Begravningsbyrå har ett samarbete med Floristen Solrosen för begravningsblommor. Vi kan hjälpa till med beställning av både blomsterarrangemang samt handbukett till begravningsceremoni. Ring oss gärna så hjälper vi er.

Det är idag vanligt att alla tar med sig en så kallad handbukett, detta är en enkel blomma med eller utan gröna blad. Inte så som det låter att det skulle vara en större bukett. Denna blomma lägger en fram vid avskedsstunden som sker under begravningsakten.

 

Ring oss gärna på Göteborgs Begravningsbyrå och du har frågor eller funderingar inför en begravningsceremoni.