Testamente behöver de flesta upprätta av olika skäl.
14920
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14920,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.1,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Testamente

I ett testamente styr man hur kvarlåtenskapen ska fördelas efter sin död.  Ett testamente ska vara skriftligt, undertecknat och bevittnat av två personer.

 

Det kan finnas många olika skäl till att man behöver upprätta ett testamente, ofta är det för att man vill ha en annan arvsordning än den som gäller enligt lag eller för att arvingarna ska ärva kvarlåtenskapen som enskild egendom. Det är viktigt att med jämna mellanrum se över sina juridiska handlingar då lagen ständigt förändras och man kan behöva uppdatera sitt testamente. Även de personliga förhållandena kan ha förändrats på så sätt att testamentet behöver ändras.

 

För att undvika missförstånd i framtiden, när man själv inte länge finns för att förklara sin vilja, är det mycket viktigt att man formulerar testamentet på ett juridiska korrekt sätt varför man bör anlita en sakkunnig person för upprättandet. Vi förmedlar gärna den kontakten!

Bouppteckning

Bouppteckning

Arvskifte

Arvskifte